De Pareltjes (148)

Elke zondag duiken wij het archief van het Eurovisiesongfestival in en komen we terecht bij een inzending die we niet mogen vergeten. Het pareltje van deze week komt uit het Eurovisiesongfestival van 2013 en is de inzending van Azerbeidzjan.
Azerbeidzjan was in 2013 een groot land op het Eurovisiesongfestival en de omroep pakte het ook groots aan om de kandidaat te selecteren voor Malmö. In een wekenlange show werden er tien kandidaten geselecteerd. Tijdens de finale, op 14 maart kregen de tien kandidaten ook een nummer voor het Eurovisiesongfestival. Een speciale vakjury en de kijkers mochten de winnaar beslissen. De keuze viel op Farid Mammadov met het nummer Hold Me.


Het Eurovisiesongfestival van 2013 vond plaats in de Zweedse stad Malmö. Azerbeidzjan werd samen met zestien andere landen geloot in de tweede halve finale. Het werd een succesvolle avond voor de Azerbeidzjaanse delegatie want ze waren bij de beste tien kandidaten van de avond. Later bleek dat Farid Mammadov de tweede halve finale had gewonnen. Enkele dagen later mocht Farid aantreden in de grote finale, hij trad als twintigste van de avond aan. Tijdens de puntentelling werd duidelijk dat Azerbeidzjan opnieuw een hoge notering kon behalen op het festival. Azerbeidzjan behaalde een tweede plaats met 234 punten. Tien landen gaven deze inzending de volle twaalf punten: Bulgarije, Georgië, Griekenland, Hongarije, Israël, Litouwen, Malta, Montenegro, Oostenrijk, Rusland en Wit-Rusland. Ook Wit-Rusland (10), Roemenië (10), Oekraïne (10), Cyprus (8), Frankrijk (8), Moldavië (8), Albanië (7), Kroatië (7), IJsland (7), Spanje (7), Zwitserland (6), België (5), Servië (5), Duitsland (4), Letland (3), Slovenië (3), Ierland (2), Nederland (2) en San Marino (2) gaven punten.
Het was net niet voldoende want de winst ging naar de Deense Emmelie de Forest met Only Teardrops.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.