Wie volgt Eugent Bushpepa op?

Albanië kiest vanavond haar kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv, Israël. De afgelopen twee dagen werden er twee halve finales georganiseerd om te bepalen welke kandidaten er vanavond mogen aantreden in de finale van Festivali i Këngës. Een vakjury zal samen met de kijkers beslissen wie Albanië mag vertegenwoordigen in Tel Aviv.
De Startvolgorde
01. Gjergj Leka – Një ditë tjetër
02. Jonida Maliqi – Ktheju tokës
03. Klint Çollaku – Me jetë
04. Alar Band – Dashuria nuk mjafto
05. Lidia Lufi – Rrëfehem
06. Eranda Libohova – 100 pyetje
07. Artemisa Mithi & Febi Shkurti – Dua ta besoj
08. Eliza Hoxha – Peng
09. Bojken Lako – Jeto jetën
10. Dilan Reka – Karma
11. Elton Deda – Qetësisht
12. Marko Strazimiri & Imbro – Leyla
13. Orgesa Zaimi – Hije
14. Soni Malaj – Më e fortë
Festivali i Këngës wordt dit jaar gepresenteerd door Ana Golja en Viktor Zhusti. Wie de finale van de Albanese voorronde wil volgen kan vanaf 20u40 terecht op de livestream van RTSH.
Albanië neemt sinds 2004 deel aan het Eurovisiesongfestival. In Tel Aviv zal het de zestiende keer zijn dat het land aantreedt op het festival. Albanië heeft nog nooit het Eurovisiesongfestival kunnen winnen. In Baku (2012) kon het land zijn beste resultaat ooit behalen. Het kon toen een vijfde plek veroveren met de zangeres Rona Nishliu en het nummer Suus. In Lissabon stuurde Albanië de zanger Eugent Bushpepa naar het festival met het nummer Mall. Eugent kon een plaatsje veroveren in de finale en kon daar elfde worden met 184 punten.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.