The Road to Lisbon [43]: Portugal

Morgen starten in de Altice Arena in Lissabon de eerste repetities voor het festival. Vandaag stellen wij de laatste kandidaat voor en dat is de gastland Portugal.
Selectieprocedure
De Portugese omroep RTP keerde terug naar het concept van Festival da Canção om een kandidaat te selecteren voor het Eurovisiesongfestival. Via twee halve finales en één finale werd de keuze gemaakt. De kijkers en de vakjury koos ervoor om Cláudia Pascoal met O Jardim naar Lissabon te sturen.
Wie is Cláudia Pascoal?
Claudia is geboren in 1994 in Portugal. Ze werd in 2010 bekend in het land toen ze deelnam aan de Portugese versie van Idool. Enkele jaren later nam ze deel aan het eerste seizoen van X-Factor. In 2015 nam ze voor de tweede keer deel aan Idool en nam ze ook voor de eerste keer deel aan de lokale versie van The Voice. In alle talentenjachten waar ze aan deelnam behaalde ze nooit een plaatsje bij de top vijf.
Op het Eurovisiesongfestival
Portugal is het gastland van dit Eurovisiesongfestival en mag daarom rechtstreeks deelnemen aan de finale. Op 12 maart werd er beslist op welke startpositie Claudia mag aantreden en dat is als achtste.

Versus

Welke Portugese inzending was de beste? De inzending van 2017 of 2018? Stem vanaf 12:00 mee via onze Twitterpagina.
Portugal & het Eurovisiesongfestival
Portugal debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1964. António Calvário had de eer om als eerste Portugal te vertegenwoordigen. Hij strandde op een laatste plaats met nul punten. De resultaten die in de vijftig jaren volgden waren vaak niet veel beter. In 1996 behaalde het land voor het eerst een plaatsje bij de beste vijf. Vorig jaar werd de eerste Portugese overwinning geboekt.

Planning

Morgen worden de eerste tien landen van de eerste halve finale verwacht in de Altice Arena om hun eerste repetitie te starten. Al het nieuws rond de voorbereidingen in Lissabon kan je vanaf morgen bij ons volgen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.