🇮🇹 Simone Grande zingt “Pigiama Party” in Madrid.

🇮🇹 Simone Grande zingt “Pigiama Party” in Madrid.

Net als de Duitse inzending is vandaag ook de Italiaanse inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival uitgebracht.

Pigiama Party, het nummer dat Simone Grande voor Italië zal zingen in Madrid, is deze avond uitgebracht. Simone en zijn nummer werden intern geselecteerd om Italië te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival 2024.

Simone Grande zal Italië vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2024 met het nummer Pigiama Party. Hij werd intern geselecteerd door Rai, de Italiaanse nationale omroep, nadat hij het tweede seizoen van The Voice Kids Italy had gewonnen.

Simone komt uit Rozzano in de metropool Milaan. Hij begon op 4-jarige leeftijd met dansen, maar richt zich nu meer op zingen. Hij voetbalt al sinds hij 8 was en zijn favoriete team is Inter Milan. Hij houdt ook van koken.

Afgelopen december won Simone het tweede seizoen van The Voice Kids Italy, waar hij L’essenziale, de Italiaanse inzending voor Eurovisie 2013, uitvoerde tijdens zijn Blind Audition. Hij trad ook op voor Paus Franciscus.

Italië op het junior Eurovisiesongfestival

RAI nam in 2014 voor het eerst deel aan het junior Eurovisiesongfestival en won direct de volledige wedstrijd met Vincenzo Cantiello en Tu primo grande amore. Sinds hun debuut nam Italië deel aan elke editie van het junior Eurovisiesongfestival, met uitzondering van 2020.

📷 RAI Uno / YouTube

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.