🇨🇾 Maria Pissarides met “Crystal Waters” naar Madrid.

Cyprus maakt dit jaar hun comeback op het junior Eurovisiesongfestival met Maria Pissarides en het lied Crystal Waters. Vandaag werd het lied uitgebracht.

Crystal Waters ging voor het eerst in première tijdens de ochtendshow ‘Omorfi Mera’ op RIK 1 en werd daarna uitgebracht op het officiële YouTube-kanaal van het Junior Eurovisie Songfestival. Maria Pissarides zal Cyprus vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2024. Maria is 11 jaar oud en komt uit Nicosia. Ze studeert momenteel aan een school voor podiumkunsten in het Verenigd Koninkrijk. Ze werd geselecteerd om Cyprus te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2024 na een evaluatie van een voorstel van het productiebedrijf Chandal Entertainment Ltd aan CyBC, de Cypriotische nationale omroep.

Crystal Waters werd gecomponeerd door Sophia Patsalidou en Armin Gilani. Sophia vertegenwoordigde Cyprus op het Junior Eurovisie Songfestival 2014 met I pio omorfi mera. Armin is een Zweedse producer en componist.

Cyprus op het junior Eurovisiesongfestival

Cyprus was één van de zestien landen die deelnam aan de allereerste editie van het junior Eurovisiesongfestival. In totaal nam het land tien maal deel aan de wedstrijd en behaalde in 2004 en 2006 hun beste resultaat met een achtste plaats. De laatste Cypriotische inzending vond plaats in 2017 met Nicole Nicolaou en I Wanna Be a Star. Ze eindigde op de laatste plaats.

📷CyBC

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.