🇵🇹 Victoria Nicole brengt “Esperança” uit.

🇵🇹 Victoria Nicole brengt “Esperança” uit.

Victoria Nicole heeft Esperança uitgebracht, de Portugese inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival 2024.

Esperança (Hoop) is geschreven door Nininho Vaz Maia, Bárbara Tinoco en Victoria zelf. Nininho Vaz Maia was Victoria Nicole’s coach bij The Voice Kids Portugal. Bárbara Tinoco is ook een coach in de show. Bárbara heeft ook twee keer geprobeerd Portugal te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival en eindigde als 2e op het Festival da Canção 2020 en 4e op het Festival da Canção 2023. Esperança wordt gezongen in het Spaans en Portugees. Dit is de eerste keer dat de Portugese inzending voor het Eurovisiesongfestival een tekst in het Spaans bevat.

Victoria is 13 jaar oud en is geboren in Venezuela. Ze verhuisde naar Portugal toen ze 8 jaar oud was en woont momenteel in Ílhavo in het centrale deel van het land. Ze begon met zingen toen ze 5 was. In juli won ze het vijfde seizoen van The Voice Kids Portugal, waarmee ze het recht kreeg om Portugal te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival 2024.

Portugal op het junior Eurovisiesongfestival

Portugal debuteerde op het junior Eurovisiesongfestival in 2006. Het werd met tweemaal een voorlaatste plaats geen succes. In 2008 trok Portugal zich terug van het junior Eurovisiesongfestival tot hun comeback in 2017. Simão Oliveira behaalde in 2021 het beste resultaat voor het land. Met het lied O Rapaz werd hij elfde.

📷RTP

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.