Armenië trekt zich terug van het Eurovisiesongfestival 2021.

Armenië trekt zich terug van het Eurovisiesongfestival 2021.

Vandaag hebben we triest nieuws ontvangen van de delegatie van Armenië en de EBU. Het werd namelijk officieel bekend gemaakt dat het land niet zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

De afwezigheid van Armenië is te wijten aan verschillende gebeurtenissen in het land en bij de omroep. Hierdoor is het onmogelijk om de deadlines van de EBU en überhaupt deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival.

ARMTV, de Armeense omroep reageert:

Na zorgvuldige en gedetailleerde besprekingen heeft de Publieke Televisie Maatschappij van Armenië besloten zich terug te trekken uit het Eurovisie Songfestival 2021, gezien de laatste gebeurtenissen, de korte productietijd en andere objectieve redenen die de juiste deelname van Armenië aan ESC 2021 onmogelijk maken.

ARMTV

Ook de EBU heeft gereageerd, bij monde van Martin Osterdahl:

Het spijt de EBU-gemeenschap ten zeerste dat AMPTV heeft besloten zich terug te trekken van deelname aan het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Armenië heeft een geweldige staat van dienst op het Eurovisie Songfestival en brengt altijd opwinding en kwaliteit op het podium. We begrijpen de redenen voor hun terugtrekking en we zullen hun hardwerkende en professionele delegatie in Rotterdam missen. We hopen van harte Armenië in 2022 te verwelkomen.

Martin Osterdahl

Met de afwezigheid van Armenië zullen er in mei geen 41 maar 40 landen deelnemen aan het festival. Beide halve finales zullen bestaan uit elk 17 deelnemende landen.

Armenië op het Eurovisiesongfestival.

Armenië maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2006 en nam elk jaar (met uitzondering van 2012, 2020, 2021) deel aan het festival. Het beste resultaat werd in 2008 en 2014 met een vierde plaats behaald. Rosa Linn behaalde het grootste commerciële succes met Snap in 2022. Meer weten over de geschiedenis van Armenië? Neem dan zeker een kijkje op de geschiedenispagina van het land.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.